Πικάντικο ρύζι με λουκάνικο και κοτόπουλο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

55΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 στήθη κοτόπουλο, σε κύβους

1 κρεμμύδι, σε κύβους

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

100 γρ. πικάντικο χοιρινό λουκάνικο, σε φέτες

250 γρ. ρύζι

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

350 ml ζωμός κότας

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

κύμινο, κατά βούληση

μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε μεγάλους κύβους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5-8 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
2 Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
3 Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, το λουκάνικο, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά.
4 Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με το ρύζι προσθέτοντας την ντομάτα και το ζωμό κότας.
5 Καλύπτουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.
6 Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος