Πικάντικο ρόφημα σοκολάτας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. πλήρες γάλα

1/4 φλ. κακάο σκόνη

10,5 γρ. φρουκτόζη

1 πρέζα αλάτι

2 ξυλάκια κανέλας

1 αστεροειδή γλυκάνισο

2-3 κόκκους κάρδαμο

1 πιπερίτσα τσίλι, ολόκληρη

250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

4 κ.σ. κονιάκ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κακάο, τη φρουκτόζη, το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατατεύοντας συχνά.
2 Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα, προσθέτουμε τα ξυλάκια κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κάρδαμο, την πιπερίτσα τσίλι, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να δέσουν μεταξύ τους τα αρώματα.
3 Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το μίγμα. Επιστρέφουμε το σκεύος στη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να πάρει μία τελευταία βράση. Σερβίρουμε τη σοκολάτα ζεστή.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος