02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. |
2 | Πλένουμε την κολοκύθα εξωτερικά με τρεχούμενο νερό. |
3 | Αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε την κολοκύθα στη μέση. |
4 | Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους και ίνες από το εσωτερικό της κολοκύθας. |
5 | Βάζουμε την κολοκύθα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος με τη σάρκα προς τα κάτω. |
6 | Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η σάρκα της κολοκύθας και να τρυπιέται με ένα πιρούνι. |
7 | Εντωμεταξύ, σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την κανέλα, και το μοσχοκάρυδo να ενωθούν. |
8 | Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε την κολοκύθα να κρυώσει αρκετά, ώστε να μπορούμε να την πιάσουμε με τα χέρια. |
9 | Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα της κολοκύθας από τη φλούδα. |
10 | Βάζουμε τη σάρκα της κολοκύθας στον κάδο του μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λείος πουρές. |
11 | Μεταφέρουμε το ζεστό πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε. |