02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη καστανή ζάχαρη, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε. |
2 | Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνο στην υψηλότερη σκάλα. |
3 | Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε το σολομό, προσθέτοντας από πάνω το μίγμα ζάχαρης. |
4 | Ψήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να καραμελώνει. |
5 | Είναι πολύ σημαντικό ο σολομός μας να είναι πάχους 2,5 εκ. Εάν είναι λεπτότερος, θα χρειαστεί να γυρίσουμε το σολομό μας μετά από 5 λεπτά ψησίματος και να τον αφήσουμε για άλλα 2-3 λεπτά ή να κατεβάσουμε τη σχάρα μία σκάλα πιο κάτω. |
6 | Σερβίρουμε αμέσως. |