Πικάντικος ψητός σολομός με καστανή ζάχαρη

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

900 γρ. φρέσκο σολομό (πάχους 2,5 εκ)

1 1/2 κ.σ. Tabasco Habanero

1/4 φλ. καστανή ζάχαρη

1/2 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη καστανή ζάχαρη, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε.
2 Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνο στην υψηλότερη σκάλα.
3 Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε το σολομό, προσθέτοντας από πάνω το μίγμα ζάχαρης.
4 Ψήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να καραμελώνει.
5 Είναι πολύ σημαντικό ο σολομός μας να είναι πάχους 2,5 εκ. Εάν είναι λεπτότερος, θα χρειαστεί να γυρίσουμε το σολομό μας μετά από 5 λεπτά ψησίματος και να τον αφήσουμε για άλλα 2-3 λεπτά ή να κατεβάσουμε τη σχάρα μία σκάλα πιο κάτω.
6 Σερβίρουμε αμέσως.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος