01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε δύο πυρέξ (20εκ). |
2 | Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεματίζουμε το μπρόκολο για 6 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και χοντροκόβουμε. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. |
3 | Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό κοτόπουλο, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα τυριού. |
4 | Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μπρόκολο, τη γαλοπούλα, τα καρότα και τα ρεβίθια. Προσθέτουμε το μείγμα τυριού και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα γαλοπούλας στα δύο πυρέξ. |
5 | Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας 4 φύλλα κρούστας και τα λαδώνουμε ένα προς ένα με 1/4 κ.γ. ελαιόλαδο ανά φύλλο. Τοποθετούμε τα καλά λαδωμένα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε διαγώνια στο μισό. |
6 | Στο ένα πυρέξ στρώνουμε τα κομμάτια φύλλου ένα-ένα πάνω από το μείγμα γαλοπούλας, αφού τα τσαλακώσουμε ελαφρώς. Φροντίζουμε τα φύλλα μας να επανωτίζουν ελαφρά το ένα στο άλλο. |
7 | Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, τα οποία στρώνουμε στο δεύτερο πυρέξ. |
8 | Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πίτες μας, γυρνώντας εκ περιτροπής τα πυρέξ στο φούρνο μετά από 7 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε. |