Πίτα με γαλοπούλα και μπρόκολο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

6 φλ. μπουκέτα μπρόκολο

1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλ. κρεμμύδι, κομμένο

1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 φλ. ανάλατος ζωμός κοτόπουλο

3 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, κομμένος

3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

170 γρ. κρέμα τυριού light, μαλακωμένη

680 γρ. (6 φλ) στήθος γαλοπούλας, μαγειρεμένο και θρυμματισμένο

2 φλ. καρότα σε λωρίδες

425 γρ. ρεβίθια, πλυμένα και σουρωμένα

8 φύλλα κρούστας, ξεπαγωμένα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε δύο πυρέξ (20εκ).
2 Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεματίζουμε το μπρόκολο για 6 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και χοντροκόβουμε. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
3 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό κοτόπουλο, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα τυριού.
4 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μπρόκολο, τη γαλοπούλα, τα καρότα και τα ρεβίθια. Προσθέτουμε το μείγμα τυριού και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα γαλοπούλας στα δύο πυρέξ.
5 Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας 4 φύλλα κρούστας και τα λαδώνουμε ένα προς ένα με 1/4 κ.γ. ελαιόλαδο ανά φύλλο. Τοποθετούμε τα καλά λαδωμένα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε διαγώνια στο μισό.
6 Στο ένα πυρέξ στρώνουμε τα κομμάτια φύλλου ένα-ένα πάνω από το μείγμα γαλοπούλας, αφού τα τσαλακώσουμε ελαφρώς. Φροντίζουμε τα φύλλα μας να επανωτίζουν ελαφρά το ένα στο άλλο.
7 Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, τα οποία στρώνουμε στο δεύτερο πυρέξ.
8 Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πίτες μας, γυρνώντας εκ περιτροπής τα πυρέξ στο φούρνο μετά από 7 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος