02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το κρέας να σοταριστεί από όλες τις πλευρές και να θωρακιστεί. |
2 | Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα μπολ, το περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3-4 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. |
4 | Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. |
5 | Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό βοδινού και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί το αλεύρι. |
6 | Ρίχνουμε τον πολτό τομάτας, το θυμάρι, τη ρίγανη, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, τα μανιτάρια, τα φύλλα δάφνης και τέλος προσθέτουμε το κρέας, που αφήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για 1 1/2 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε στο ενδιάμεσο λίγο ακόμη ζεστό νερό. |
7 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC. |
8 | Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας. |
9 | Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας κατά τέτοιον τρόπο ώστε να κρέμεται λίγο έξω από το ταψί. |
10 | Απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στη ζύμη τη γέμιση. Στρώνουμε το άλλο φύλλο επάνω από τη γέμιση. Γυρίζουμε και τα δύο φύλλα προς τα μέσα σε ένα χοντρό κορδόνι. |
11 | Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με τον κρόκο αυγού και τη χαράζουμε διαγώνια. |
12 | Βάζουμε την πίτα στο φούρνο και την ψήνουμε για 30-35 λεπτά. |
13 | Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10 λεπτά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. |