02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Στον κάδο του μίξερπροσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και χτυπάμε, μέχρι το μίγμα να μοιάζει με ψίχουλα. |
2 | Προσθέτουμε τον κρόκο αβγού και αρκετό κρύο νερό να ενωθούν όλα τα υλικά. Όταν η ζύμη μας σφίξει αρκετά τη μεταφέρουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. |
3 | Ανοίγουμε το ένα κομμάτι σε μια λεπτή ζύμη, απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί 23εκ. για πίτες, αφήνοντας να προεξέχει η ζύμη έξω από το χείλος του ταψιού. Απλώνουμε τη γέμιση στη ζύμη. |
4 | Σπάμε προσεκτικά τα 6 αβγά στη γέμιση, φροντίζοντας να καλύψουμε όλη των επιφάνεια της ζύμης ομοιόμορφα με αβγά. |
5 | Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας για να φτιάξουμε ένα καπάκι για την πίτα μας. |
6 | Χτυπάμε 1 αβγό, που έχει περισσέψει και αλείφουμε τις άκρες της ζύμης. Καλύπτουμε τη γέμιση με τη ζύμη. |
7 | Πιέζουμε τις άκρες να σφραγίσει η πίτα περιμετρικά και κόβουμε τη ζύμη, που περισσεύει. |
8 | Με τα κομμάτια ζύμης, που περισσέυουν μπορούμε να φτιάξουμε διακοσμητικά φυλλαράκια, τα οποία θα κολλήσουμε στην κορυφή της πίτας με το χτυπημένο αβγό. |
9 | Με ένα πιρούνι ασφαλίζουμε τις άκρες της πίτας και αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό. Τρυπάμε τη μέση της πίτας για να φεύγει ο ατμός. |
10 | Τοποθετούμε το ταψί με την πίτα πάνω στο ζεστή λαμαρίνα και ψήνουμε για 35-45 λεπτά, μέχρι η πίτα να ροδίσει και να ψηθεί. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα, αν βγαίνει καθαρή - χωρίς αβγό επάνω. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά και σερβίρουμε. |