Πίτα με βλήτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

110΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο έτοιμο χωριάτικο φύλλο

1 ξερό κρεμμύδι

4 κρεμμυδάκια, χλωρά

4 κολοκύθια

1 1/2 κιλό βλήτα, Φρεσκούλης

1/2 κιλό φέτα

1/3 ματσάκι άνηθο

1/3 ματσάκι μαϊντανό

200 γρ. γραβιέρα

2 αυγά

Ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
2 Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια. Στη συνέχεια τα στίβουμε όσο πιο καλά μπορούμε.
3 Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
4 Προσθέτουμε στο τηγάνι το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα κολοκύθια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα έτοιμα, πλυμμένα, καθαρισμένα βλήτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
5 Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ για να κρυώσουν καλά, τουλάχιστον 20 λεπτά. Όταν κρυώσει το μίγμα μας προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα σπάζοντας τη με τα χέρια και τα μυρωδικά.
6 Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεσαίο ταψί. Στρώνουμε 3 έτοιμα φύλλα φροντίζοντας να καλύπτουν τα πλαϊνά τοιχώματα.
7 Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και την απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και γυρνάμε τις άκρες των φύλλων πάνω στην πίτα. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό που έχουμε χτηπήσει και τρυπάμε όλη την επιφάνεια.
8 Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρις ότου να ροδίσει.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος