Πιτάκια με γαρίδες και τυρί κρέμα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

20

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

230 γρ. γαρίδες καθαρισμένες, βρασμένες και ψιλοκομμένες

1/4 φλ. άνηθος, λιωμένος

1/4 φλ. κρεμμυδάκι, λιωμένο

1/2 φλ. γραβιέρα, τριμμένη

200 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο, Artima

450 γρ. (12 φύλλα) φύλλο κρούστας

1 1/2 φλ. βούτυρο, λιωμένο

1 αυγό, χτυπημένο

2 κ.σ. σουσάμι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε τις γαρίδες, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, το τυρί φοντίνα, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
3 Κόβουμε τα φύλλα στα 3 σε λωρίδες κατά μήκος.
4 Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο το κάθε κομμάτι φύλλου και το απλώνουμε κάθετα μπροστά μας. Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στη μία γωνία του φύλλου κρούστας.
5 Σκεπάζουμε διπλώνοντας χιαστί το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Αλείφουμε με βούτυρο μετά από κάθε δίπλωμα.
6 Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και φύλλα.
7 Αλείφουμε τα πιτάκια με το αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε ταψί για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
8 Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε τα πιτάκια ζεστά.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος