Πιτάκια με κολοκύθα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

16

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση:

1.260 γρ. κολοκύθα, τριμμένη και στραγγισμένη

50 γρ. βούτυρο

αλάτι, κατά βούληση

2 κ.γ. Habanero sause, Tabasco

½ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

 

Για τα πιτάκια:

2 φύλλα σφολιάτας

1 κρόκο αυγού

1 κ.σ. νερό

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε υψηλή φωτιά.
Ρίχνουμε την τριμμένη κολοκύθα, μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσει η κολοκύθα και να γίνει ένας πολτός.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το χαράζουμε σε 4 οριζόντια και 3 κάθετα μέρη, δημιουργώντας 12 τετράγωνα φύλλα ζύμης.
Χτυπάμε 2 κρόκους αυγού με 2 κ.γ. νερό και αλείφουμε περιφερειακά κάθε φύλλο σφολιάτας. Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού.
Σκεπάζουμε διπλώνοντας χιαστί το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Τσιμπάμε τις άκρες να κλείσει καλά το τρίγωνο.
Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και φύλλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Μεταφέρουμε τα πιτάκια σφολιάτας σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρούμε τα πιτάκια σφολιάτας, αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος