02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. | |
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε υψηλή φωτιά. | |
Ρίχνουμε την τριμμένη κολοκύθα, μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει. | |
Προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσει η κολοκύθα και να γίνει ένας πολτός. | |
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα και τα ψιλοκομμένα καρύδια. | |
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το χαράζουμε σε 4 οριζόντια και 3 κάθετα μέρη, δημιουργώντας 12 τετράγωνα φύλλα ζύμης. | |
Χτυπάμε 2 κρόκους αυγού με 2 κ.γ. νερό και αλείφουμε περιφερειακά κάθε φύλλο σφολιάτας. Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού. | |
Σκεπάζουμε διπλώνοντας χιαστί το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Τσιμπάμε τις άκρες να κλείσει καλά το τρίγωνο. | |
Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και φύλλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. | |
Μεταφέρουμε τα πιτάκια σφολιάτας σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. | |
Αφαιρούμε τα πιτάκια σφολιάτας, αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε. |