Πίτσα με καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου, ανθότυρο και ανανά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτσα:

400 γρ. φρέσκια  ζύμη για πίτσα

σάλτσα ντομάτας

150 γρ. ανανά, κομμένο σε κύβους

200 γρ. ανθότυρο, τριμμένο

200 γρ. καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια, Κοτόπουλα Ναυπάκτου

 

Για τη σάλτσα:

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

4 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη

μια μεγάλη πρέζα ξερή ρίγανη

½ κ.γ. ζάχαρη

αλάτι, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη σάλτσα: Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 10 περίπου λεπτά.
Για την πίτσα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C.
Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη φρέσκια ζύμη για πίτσα σε σχήμα κύκλου.
Τη μεταφέρουμε σε ένα κυκλικό ταψί.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και ψήνουμε για 5 περίπου λεπτά.
Στραγγίζουμε τον ανανά.
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα τη ζύμη με τη μισή ποσότητα ανθότυρου και σκορπίζουμε από πάνω τον ανανά, την καπνιστή μπριζόλα, και το υπόλοιπο ανθότυρο.
Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο, ψήνουμε την πίτσα για 10 λεπτά ακόμη και την σερβίρουμε ζεστή.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος