Πίτσα με πέστο φέτας και λαχανικά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο ζύμη για πίτσα

Για την πέστο φέτας:

1 μεγάλο ματσάκι βασιλικό πλατύφυλλο, τα φύλλα ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου

60 γρ. κουκουνάρια

120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

200 ml ελαιόλαδο

 

Για τη γέμιση:

10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες

3 σπαράγγια κομμένα σε λεπτές φέτες, αφαιρώντας το κάτω κομμάτι

3 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

2 μανιτάρια πορτομπέλλο κομμένα σε λεπτές φέτες

250 γρ. ξινομυζήθρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
2 Σε ένα δοχείο βάζουμε τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τη θρυμματισμένη φέτα, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.
3 Απλώνουμε τη ζύμη μας πάνω σε μια λαδόκολα.
4 Με ένα κουτάλι απλώνουμε ομοιόμορφα την πέστο φέτας πάνω στη ζύμη και στη συνέχεια τα ντοματίνια, την πιπεριά, τα σπαράγγια, τη λιαστή ντομάτα και τα μανιτάρια.
5 • Προσθέτουμε μικρές κουταλιές από τη πέστο μας από πάνω.
6 Τοποθετούμε και ψήνουμε την πίτσα στο Philips Αirfryer XL HD9650/90για 10 λεπτά στους 200°C.
7 Αφαιρούμε το ταψί από το Philips Αirfryer XL HD9650/90, προσθέτουμε στην πίτσα την ξινομυζήθρα και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος