Για την πίτσα:
400 γρ. φρέσκια ζύμη για πίτσα
σάλτσα ντομάτας
150 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
160 γρ. λευκός καπνιστός τόνος Alalunga σε ελαιόλαδο, Alelma
¼ φλ. κάπαρη, ξεπλυμένη
¼ φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Για τη σάλτσα:
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
4 ντομάτες, τριμμένες
1 μεγάλο ξερό φύλλο δάφνης
μια μεγάλη πρέζα ξερή ρίγανη
½ κ.γ. ψιλή ζάχαρη
αλάτι, κατά βούληση
¼ κ.γ μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο