Pizza Cheeseburger

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τα ψωμάκια:

2 ψωμάκια burger

2 φέτες Τρικαλινό ωρίμανσης 4 μηνών, σε φέτες

24 φέτες πεπερόνι

2 κ.σ. βούτυρο

 

Για τα μπιφτέκια:

300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι, πολτοποιημένο

1 αυγό

50 ml γάλα

100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

1 ντομάτα, τριμμένη στο τρίφτη

1/3 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα μπιφτέκια Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το κιμά, το αυγό, το γάλα, τη φρυγανιά, τη τριμμένη ντομάτα, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μίγμα του κιμά και χωρίζουμε σε 2 μέρη, πλάθωντας δυο μπιφτέκια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε σε κάθε μπιφτέκι από μια φέτα τυρί και το αφήνουμε να λιώσει.
Για τα pizza ψωμάκια: Κόβουμε το ψωμάκι του burger μας στη μέση. Απλώνουμε 1 κ.γ. βούτυρο επάνω σε κάθε εσωτερική επιφάνεια. Προσθέτουμε 1 κ.σ. από τη σάλτσα ντομάτας, και προσθέτουμε από μια φέτα τυρί και λίγες φέτες πεπερόνι.
Ψήνουμε τα ψωμάκια μας για περίπου 8 λεπτά στους 180°C, μέχρι να λιώσει το τυρί μας.
Για τη σύνθεση: Σε κάθε βάση από τα ψωμάκια μας βάζουμε 2 φύλλα μαρούλι, από πάνω το μπιφτέκι μας και κλείνουμε με το επάνω ψωμάκι.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με τηγανητές πατάτες.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος