Pizza Σαλάτας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. ζύμης pizza, ξεπαγωμένη

2 κ.σ. καλαμποκάλευρο

¼ κούπας παρμεζάνα, τριμμένη

2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή

¼ κ.γ. αλάτι

340 γρ. ντοματάκια κομμένα σε κύβους (1,5 cm)

1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες

2 κούπες τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη (225 γρ)

6 κούπες ανάμεικτα πράσινα λαχανικά κομμένα σε μπουκίτσες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
2 Τοποθετούμε σε μια επιφάνεια μια λαδόκολλα και τη πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο. Ανοίγουμε τη ζύμη, δημιουργώντας ένα τετράγωνο πάνω στη λαδόκολλα.
3 Πασπαλίζουμε τη ζύμη με τη παρμεζάνα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει η ζύμη να φουσκώνει και το τυρί να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα.
4 Ενώ η ζύμη ψήνεται, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ξύδι βαλσάμικο, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλάτι με ένα μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
5 Πασπαλίζουμε τη ζύμη με το τυρί μοτσαρέλα και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και η ζύμη να γίνει τραγανή.
6 Προσθέτουμε τα λαχανικά στο μείγμα ντομάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ραντίζουμε τη ζεστή pizza με τα λαχανικά και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος