Ποπ κόρν γαρίδας με ντιπ πιπεριάς στο Philips Airfryer XL Connected HD9280

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

24΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τις γαρίδες:

½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ φλ. βρώμη, τριμμένη

1 κ.σ. κύμινο, σε σκόνη

κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη

1/2 φλ. γάλα βρώμης

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

κιλό μικρές γαρίδες, αποφλοιωμένες

 

Για τις πιπεριές:

5-6 πιπεριές Φλωρίνης, σε βάζο

2 σκ. σκόρδο

½ κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τις γαρίδες: Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι. Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε το γάλα βρώμης. Σε ένα τρίτο σκεύος προσθέτουμε τη βρώμη, το κύμινο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Πλένουμε πολύ καλά τις γαρίδες μας και τις αφήνουμε να στεγνώσουν λίγο σε ένα σουρωτήρι.
Περνάμε τις γαρίδες από αλεύρι και αμέσως μετά από το γάλα. Περνάμε τις γαρίδες από το μίγμα βρώμης.
Βάζουμε τις γαρίδες μας στο ταψάκι του Airfryer και ψήνουμε στους 180°C. Φροντίζουμε σε κάθε δόση που ψήνουμε να είναι μια στρώση από γαρίδες για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
Για το ντιπ πιπεριάς: Αφαιρούμε τις πιπεριές από το βάζο και της αφήνουμε να στεγνώσουν. Τις κόβουμε στη μέση και τις καθαρίζουμε αν έχουν σπόρια.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια και τις προσθέτουμε στο μούλτι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχει υφή κρέμας.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος