Πορτοκαλοσοκολατένιο γλυκό σε στρώσεις

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

16

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Υλικά ζύμης:

1 κούπα βραστό νερό

2/3 κούπας κακάο

56 γρ. σοκολάτα υγείας, ψιλοκομμένη σε μικρά κομματάκια

2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ¾ κούπες ζάχαρη

6 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

3 ασπράδια μεγάλων αυγών

½ κούπα ξινόκρεμα, χωρίς λιπαρά

210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1 2/3 κούπας)

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

¾ κ.γ. μαγειρική σόδα

½ κ.γ. αλάτι

 

Υλικά γέμισης:

1/3 κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

3 κ.σ. ζάχαρη

1 ½ κ.γ. καλαμποκάλευρο

2 ½ κ.γ. κακάο

¾ κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

10 γρ. σοκολάτα υγείας, ψιλοκομμένη

1 ασπράδι αυγού

54 gr ζάχαρη

 

Υλικά επικάλυψης (γλάσο):

2 κ.σ. γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά

1 κ.σ. βούτυρο

113 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C.
Για τα παντεσπάνια: Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το νερό και το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ξανά λείο.
Αφήνουμε στην άκρη να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βουτυρώνουμε 2 κυκλικά ταψιά 20 cm και πασπαλίζουμε τα με 1 κ.γ. αλεύρι. Για ευκολία μπορούμε να βάλουμε μια λαδόκολλα μετά το βουτύρωμα του ταψιού.
Σε άλλο μεγάλο σκεύος προσθέτουμε την ζάχαρη, το βούτυρο και την βανίλια. Χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών, ένα την φορά, χτυπώντας τα με το μίξερ πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε τη ξινόκρεμα και χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ.
Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Εναλλάξ προσθέτουμε το μίγμα αλευριού και το μίγμα του κακάο στο μίγμα ζάχαρης, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μίγμα αλευριού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
Μοιράζουμε την ζύμη στα 2 ταψιά και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 175°C ή μέχρι να είναι έτοιμα τα παντεσπάνια. Ελέγχουμε βάζοντας στο κέντρο των ταψιών μια οδοντογλυφίδα και αφαιρώντας την. Πρέπει η οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.
Αφήνουμε τα παντεσπάνια στα ταψιά για 10 λεπτά να κρυώσουν και μετά τα αφαιρούμε.
Για την γέμιση: Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε το ασπράδι και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι, τη σοκολάτα υγείας και ανακατεύουμε μέχρι να υλικά μας να πάρουν θερμοκρασία και να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το περιεχόμενο σε ένα σκεύος, καλύπτουμε και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Όταν το μίγμα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε.
Για το γλάσο: Σε ένα σκεύος που μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων προσθέτουμε το βούτυρο, την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το σκεύος στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεσταίνουμε το μίγμα για 1 λεπτό στην υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε κάθε 15 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.
Για τη σύνθεση: Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα. Απλώνουμε την γέμιση απο πάνω και καλύπτουμε με το δεύτερο. Με μια κουτάλα ρίχνουμε το γλάσο ζεστό πάνω απο το γλυκό και αφήστε το να τρέξει στα τοιχώματα.
Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε το μίξερ χειρός Mics MC30HM19E που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα καταστήματα Κωτσόβολος.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος