Πουγκιά κρέπας με κοτόπουλο, καλαμπόκι, πιπεριά και μαγιονέζα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

120΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

16

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τις κρέπες:

4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2/4 κ.γ. αλάτι

2 πρέζες ζάχαρη

2 ½ φλ. γάλα φρέσκο

4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο και κρύο

 

Για τη γέμιση:

400 γρ. στήθος κοτόπουλου

150 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο

2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

σχοινόπρασο, σε λωρίδες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τις κρέπες: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε με σύρμα. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και λίγο γάλα και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε καλά με σύρμα το χυλό. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα ακόμη. Μεταφέρουμε το μίγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για 60 λεπτά.
Σε ένα αντοκολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μίγμα στο τηγάνι και το ανακινούμε να απλωθεί το μίγμα της κρέπας.
Ψήνουμε για 1 λεπτό, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε 30 δευτερόλεπτα και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μίγμα. Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με αντικολλητικό χαρτί αναμεταξύ τους.
Για τη γέμιση: Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει.
Στραγγίζουμε το στήθος κοτόπουλου, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και το διαλύουμε με τα χέρια μας σε πολύ λεπτά κομμάτια.
Μέσα στο μπολ με τη μαγιονέζα ρίχνουμε το καλαμπόκι, την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το θρυμματισμένο κοτόπουλο στο μίγμα με τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση: Γεμίζουμε το κέντρο της κάθε κρέπας με 2 κ.σ. από το μίγμα και την κλείνουμε σε πουγκί. Δένουμε το πουγκί της κρέπας με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος