Πουγκιά κρέπας με κοτόπουλο, καλαμπόκι, πιπεριά και σπιτική μαγιονέζα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

120΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

16

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τις κρέπες:

4 αβγά, σε θερμοκρασία δωματείου

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2/4 κ.γ. αλάτι

2 πρέζες ζάχαρη

2 ½ φλ. γάλα φρέσκο

4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο και κρύο

 

Για τη μαγιονέζα:

1 αβγό, κρόκος

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon

αλάτι, κατά βούληση

λευκό πιπέρι, κατά βούληση

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα λευκό πιπέρι

1 φλ. ηλιέλαιο

1 κ.σ. λευκό ξύδι

 

Για τη γέμιση:

400 γρ. στήθος κοτόπουλου

150 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο

2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

σχοινόπρασο, σε λωρίδες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τις κρέπες: 1 Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά και χτυπάμε με σύρμα. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και λίγο γάλα και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε καλά με σύρμα το χυλό. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα ακόμη. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για 60 λεπτά.
2 Σε ένα αντοκολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα στο τηγάνι και το ανακινούμε να απλωθεί το μείγμα της κρέπας.
3 Ψήνουμε για 1 λεπτό, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε 30 δευετρόλεπτα και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
4 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα. Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με αντικολλητικό χαρτί αναμεταξύ τους.
Για τη μαγιονέζα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κρόκο του αβγού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το λευκό πιπέρι. Ραντίζουμε με 2-3 σταγόνες ηλιέλαιο, όχι περισσότερες. Βάζουμε τη ράβδο του mixer στο βάθος του δοχείου, αφήνοντας τη ράβδο του mixer να ακουμπάει στον πάτο του μπολ, χωρίς να το κουνάμε και χτυπάμε για 20 δευτερόλεπτα, ίσα να δούμε το μείγμα να γίνεται λείο.
Προσθέτουμε το υπόλοπο ηλιέλαιο σιγά-σιγά και λίγο-λίγο, σε πολύ λεπτή ροή, εναλλάξ με το ξύδι, ενώ το mixer συνεχίζει να δουλεύει αδιάκοπα για 3-4 λεπτά.
Για τη γέμιση: Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει. Μέσα στο μπολ με τη μαγιονέζα ρίχνουμε το καλαμπόκι, την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε το στήθος κοτόπουλου, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και το διαλύουμε με τα χέρια μας σε πολύ λεπτά κομμάτια. Ρίχνουμε το θρυμματισμένο κοτόπουλο στο μείγμα με τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση Γεμίζουμε το κέντρο της κάθε κρέπας με 2 κ.σ. από το μείγμα και την κλείνουμε σε πουγκί. Δένουμε το πουγκί της κρέπας με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος