02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. |
2 | Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, μειώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε, μέχρι να πάρουμε μια παχιά κρέμα σιμιγδαλιού, η οποία θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. |
3 | Απομακρύνουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. |
4 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. |
5 | Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν. |
6 | Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά. |
7 | Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και την κρύα κρέμα σιμιγδαλιού. |
8 | Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε αργά- αργά στο μίγμα του σιμιγδαλιού - τυριού και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. |
9 | Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία αντικολλητική φόρμα, τοποθετούμε το μίγμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά. |
10 | Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή και περιχύνουμε κάθε κομμάτι με μαρμελάδα βερίκοκο. |