Πουτίγκα με σιμιγδάλι, τυρί κρέμα και μαρμελάδα βερίκοκο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

95΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

Για την πουτίγκα:

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

500 ml γάλα

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. βανίλια

1 πρέζα αλάτι

3 αυγά

250 γρ. τυρί κρέμα

λίγο βούτυρο, για τη φόρμα

λίγο αλεύρι, για τη φόρμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
2 Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, μειώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε, μέχρι να πάρουμε μια παχιά κρέμα σιμιγδαλιού, η οποία θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
3 Απομακρύνουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
4 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
5 Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν.
6 Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.
7 Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και την κρύα κρέμα σιμιγδαλιού.
8 Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε αργά- αργά στο μίγμα του σιμιγδαλιού - τυριού και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
9 Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία αντικολλητική φόρμα, τοποθετούμε το μίγμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
10 Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή και περιχύνουμε κάθε κομμάτι με μαρμελάδα βερίκοκο.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος