Πουτίγκες καλαμποκιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. καλαμπόκι, Εδεμ

ελαιόλαδο, για άλειμμα

2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1½  κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. πάπρικα

4 αβγά

240 ml. κρέμα γάλακτος (35%)

60 γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο

½  κ.γ. πιπέρι

4 φέτες μπέικον, ξεροψημένο και θρυμματισμένο

100 γρ. τυρί cheddar

1 κ.σ. ελαιόλαδο

φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και αλείφουμε 6 πυρίμαχα μπολάκια με λίγο ελαιόλαδο.
2 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ ,το αλάτι και την πάπρικα.
3 Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο.
4 Στο μπολ με τα αβγά, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
5 Προσθέτουμε το καλαμπόκι , το πιπέρι, το μπέικον, 1/2 από το τυρί cheddar (50 γρ.) και ανακατεύουμε.
6 Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα και να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια.
7 Αφαιρούμε τις πουτίγκες από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 5-10 λεπτά. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και καρπούς καλαμποκιού και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος