Πράσινη σαλάτα με φράουλες, αβοκάντο και λαδολέμονο με πορτοκάλι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 ματσάκι baby σπανάκι

1 ματσάκι baby ρόκα

½ φλ. φυλλαράκια δυόσμο

1 μέτριο αβοκάντο, όχι πολύ ώριμο

250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση και σε τέταρτα

3 κ.σ. κλασικό ελαιόλαδο, Xriselia

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

½ φλ. ξινομυζήθρα

½ φλ. καρύδια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, τη ρόκα, το δυόσμο, το αβοκάντο και τις φράουλες.
2 Σε ένα μούλτι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
3 Περιχύνουμε τη σαλάτα με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
4 Ρίχνουμε διάσπαρτα την ξινομυζήθρα και τα καρύδια και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος