Πράσινη σαλάτα με ψητές γαρίδες, κολοκυθάκια και σάλτσα ξινόκρεμας-μουστάρδας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 μικρά λεμόνια, ξεφλουδισμένα και τεμαχισμένα

¼ φλ. (60 γρ.) ξινόκρεμα

2 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.σ. ζεστό νερό

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 κ.γ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα κολοκυθάκια, τεμαχισμένα σε κάθετες λεπτές φέτες

20 γαρίδες, καθαρισμένες

12 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και τεμαχισμένες

3 φλ.  φρέσκια πράσινη σαλάτα (ρόκα, μαρούλι, κ.α.)

μοτσαρέλα, τριμμένη, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα λεμόνια, την ξινόκρεμα, τη μουστάρδα , 1 κ.σ. ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε.
2 Αλείφουμε ελαφρά μια αντικολλητική γκριλιέρα με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και τη ζεσταίνουμε σε υψηλή φωτιά.
3 Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια στην γκριλιέρα και τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά, μέχρι να μαυρίσουν ελαφρά και να μαλακώσουν.
4 Μόλις τα κολοκυθάκια είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο μπολ με τη σάλτσα ξινόκρεμας- μουστάρδας.
5 Αλείφουμε την γκριλιέρα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε τις γαρίδες σε παρτίδες για 5 λεπτά σε υψηλή φωτιά, μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα και να μαγειρευτούν.
6 Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τη σαλάτα, τις λιαστές ντομάτες, τις γαρίδες και το ανακινούμε τα ενωθούν τα υλικά.
7 Πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος