Σαλάτα με ψητό σολομό, γκρέιπφρουτ και dressing μελιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για το dressing:

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.γ. μέλι

3 κ.σ. ξύδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. αλάτι Benesalt free, Κάλας

½ κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το σολομό:

2 φιλέτα σολομού, (300 γρ. / φιλέτο)

αλάτι Benesalt free, Κάλας, κατά βούληση

πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

1 κ.σ. δεντρολίβανο

2 σκελίδες  σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

1 λεμόνι, χυμός

 

Για τη σαλάτα:

1 κ.σ. κουκουνάρι

4 φλ. φύλλα baby σπανάκι

4 φλ. φύλλα baby ρόκα

4 φλ. φύλλα μωβ μαρούλι

2 φλ. φασολάκια στρόγγυλα, βρασμένα

1 γκρέιπφρουτ, τη σάρκα του, ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2 Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
3 Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
4 Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού, τυλίγουμε προσεκτικά και σφιχτά τα ψάρια σε φάκελο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.
5 Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα σολομού να αποκτήσουν μία ελαφρώς ξεροψημένη κρούστα.
6 Βγάζουμε τα ψάρια από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη, διατηρώντας τα ζεστά.
7 Βάζουμε το κουκουνάρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρή ουσίας, το ψήνουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντάς το συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα και το αφήνουμε στην άκρη.
8 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, τη ρόκα, το μωβ μαρούλι, τα φασολάκια, το καβουρδισμένο κουκουνάρι και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια.
9 Αφαιρούμε τα φιλέτα σολομού από το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
10 Προσθέτουμε το γκρέιπφρουτ και την κόκκινη πιπεριά και ανακατεύουμε απαλά.
11 Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing μελιού και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος