02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. |
2 | Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. |
4 | Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού, τυλίγουμε προσεκτικά και σφιχτά τα ψάρια σε φάκελο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. |
5 | Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα σολομού να αποκτήσουν μία ελαφρώς ξεροψημένη κρούστα. |
6 | Βγάζουμε τα ψάρια από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη, διατηρώντας τα ζεστά. |
7 | Βάζουμε το κουκουνάρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρή ουσίας, το ψήνουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντάς το συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα και το αφήνουμε στην άκρη. |
8 | Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, τη ρόκα, το μωβ μαρούλι, τα φασολάκια, το καβουρδισμένο κουκουνάρι και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια. |
9 | Αφαιρούμε τα φιλέτα σολομού από το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μπολ με τη σαλάτα. |
10 | Προσθέτουμε το γκρέιπφρουτ και την κόκκινη πιπεριά και ανακατεύουμε απαλά. |
11 | Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing μελιού και σερβίρουμε. |