Πράσινη σαλάτα με σταφύλι, αχλάδι και ροκφόρ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία αρχοντική σαλάτα, Φρεσκούλης

25 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. ζάχαρη

1 φλ. καρύδια, χοντροσπασμένα

1 αχλάδι ώριμο, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 φλ. ρώγες σταφύλι, κόκκινο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

50 γρ. ροκφόρ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.
2 Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα καρύδια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά.
3 Προσθέτουμε το αχλάδι, το σταφύλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη.
4 Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
5 Σε ένα μπολ βάζουμε την αρχοντική σαλάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα καρύδια με τα αχλάδια και τα σταφύλια.
6 Ρίχνουμε διάσπαρτα το ροκφόρ, το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσάμικου μήλο. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος