Πράσινη σαλάτα με σύκα, καρύδια και μέλι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 μαρούλι, λόλα

1 ματσάκι ρόκα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια (και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα

2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος

150 γρ. καλαμπόκι

5 ξερά σύκα, ψιλοκομμένα

8 καρύδια καθαρισμένα, χοντροκομμένα

 

Για τη σάλτσα:

8 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μέλι Εκλεκτή Φύση Πεύκο κι Εσπεριδοειδή, Αττική

χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη σαλάτα: Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι και τη ρόκα. Τα κόβουμε σε μεσαία κομμάτια. Βάζουμε τα λαχανικά μας σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα προσθέτουμε στο μαρούλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα σύκα, το καλαμπόκι, τον άνηθο και τα μισά καρύδια.
Για τη σάλτσα: Σε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το χυμό, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε το βάζο και ανακινούμε πολύ καλά, έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Για τη σύνθεση: Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύουμε πολύ καλά και τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα σύκα και τα καρύδια.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος