Πράσινη σαλάτα με σύκα, καρύδια και σάλτσα πορτοκαλιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

12΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα:

6-8 φρέσκα σύκα, αναλόγως το μέγεθός τους

ελαιόλαδο, κατά βούληση

1 συσκευασία παραδοσιακή σαλάτα, Φρεσκούλης

¼ φλ. ή 30 γρ. φυστίκια

1 κ.γ. αποξηραμένα κράνμπερι

110 γρ. blue cheese ή Gorgonzola

 

Για τη σάλτσα: 

1 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού

2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. σουσάμι

αλάτι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τα σύκα στη μέση. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
2 Αφαιρούμε τα σύκα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
3 Τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο τη σαλάτα, τα σύκα, τα φιστίκια, το τυρί και τα κράνμπερι.
4 Προσθέτουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Για τη σάλτσα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, το μπαλσάμικο, το αλάτι και το λάδι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το μέλι.
Προσθέτουμε το σουσάμι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος