Ψαρονέφρι αλά κρέμ με μανιτάρια και πουρέ πατάτας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για το ψαρονέφρι:

500 γρ. ψαρονέφρι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

300 γρ. λευκά μανιτάρια

1 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη

1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ Light

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

5 κ.σ. παρμεζάνα

 

Για το πουρέ πατάτας:

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το ψαρονέφρι:
Για το πουρέ πατάτας: Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό.
Αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις βράσουν οι πατάτες μας και κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τις πιάνουμε, τις ξεφλουδίζουμε.
Με μια πρέσα του πουρέ ή αν δεν έχουμε με ενα πιρούνι, πατάμε πολύ καλά τις πατάτες μας για να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Για τη σύνθεση: Σερβίρουμε το πουρέ μας ζεστό και δίπλα το ψαρονέφρι. Φροντίζουμε να περιχύσουμε το πουρέ με τη σάλτσα από το ψαρονέφρι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος