Ψαρονέφρι με ρύζι και ανανά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα ψαρονέφρι

¼  κούπας σάλτσα σόγιας, Li-O-Chang

230 γρ. ανανά, φρέσκο ή κονσέρβα

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

250 γρ. ρύζι καστανό ή λευκό

½  κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

μια πρέζα χοντρό αλάτι

λίγο βούτυρο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια σακούλα τροφίμων, βάζουμε τη σόγια, το πιπέρι και τα φιλέτα. Μαλάζουμε τα φιλέτα, ώστε να πάει η σάλτσα παντού και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 7 λεπτά, γυρνώντας τη σακούλα συχνά.
2 Όσο μαρινάρεται το κρέας, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, βάζοντας λίγο βούτυρο.
3 Βάζουμε τον ανανά και τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
4 Βράζουμε το ρύζι και μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον ανανά, ανακατεύουμε και τα κρατάμε ζεστά.
5 Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο με λίγο βούτυρο και ψήνουμε τα φιλέτα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
6 Σερβίρουμε το κρέας μαζί με το ρύζι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος