Ψαρόσουπα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 2 κούπες)

¼ κούπας λευκό ξηρό κρασί

4 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου

400 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες

220 γρ. φρέσκα μύδια, καθαρισμένα και κομμένα

450 γρ. φιλέτο άσπρου ψαριού, κομμένο σε κομμάτια (μπακαλιάρος)

225 γρ. φρέσκιες γαρίδες, καθαρισμένες

Φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Τοποθετούμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει.
2 Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό και τις ντομάτες και ανεβάζουμε τη φωτιά έτσι ώστε το μίγμα να έρθει σε βράση.
3 Στην συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή, και προσθέτουμε τα μύδια, το ψάρι και τις γαρίδες.
4 Καλύπτουμε τη κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήνουμε τα ψαρικά να μαγειρευτούν. Θα πρέπει τα μύδια να ανοίξουν, τα φιλέτα να διαλύονται με ένα πιρούνι και οι γαρίδες να έχουν μαγειρευτεί ολοκληρωτικά.
5 Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα απομακρύνουμε, γαρνίρουμε με μπαχαρικά της επιλογής μας και με τον βασιλικό και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος