01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Πλένουμε πολύ καλά τα λαβράκια, τα φιλετάρουμε, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη. |
2 | Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν και να μαλακώσουν για 3-4 περίπου λεπτά. |
3 | Προσθέτουμε τη σελινόριζα, το τζίντζερ, την πατάτα, το καρότο και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη. |
4 | Ρίχνουμε τα μύδια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. |
5 | Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, 3 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα υλικά. Μετά από 10 λεπτά βρασμού, προσθέτουμε το λαβράκι. |
6 | Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ. ζωμό από τον κρόκο Κοζάνης, ανακινούμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά. |
7 | Βάζουμε στο μούλτι το χυμό λεμονιού και 1 φλ. από την ψαρόσουπα χωρίς να περιέχει μύδια και ψάρι και πολτοποιούμε. Επιστρέφουμε τον πολτό στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά. |
8 | Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και αποσύρουμε την ψαρόσουπα από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. |