Ψαρόσουπα με λαβράκι, μύδια και κρόκο Κοζάνης

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

2 λαβράκια (300 γρ./λαβράκι), καθαρισμένα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

1 κ.σ. σελινόριζα, τριμμένη

1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο

1 πατάτα, κομμένη σε κυβάκια

1 καρότο, τριμμένο

200 γρ. μύδια, χωρίς το κέλυφος

½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό

2 φλ. ζωμό, λαχανικών

3 ποτήρια νερό

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

3-4 κλωστές από κρόκο Κοζάνης,  δυαλυμένες σε  ½  φλ. ζεστό νερό

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε πολύ καλά τα λαβράκια, τα φιλετάρουμε, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν και να μαλακώσουν για 3-4 περίπου λεπτά.
3 Προσθέτουμε τη σελινόριζα, το τζίντζερ, την πατάτα, το καρότο και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη.
4 Ρίχνουμε τα μύδια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
5 Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, 3 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα υλικά. Μετά από 10 λεπτά βρασμού, προσθέτουμε το λαβράκι.
6 Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ. ζωμό από τον κρόκο Κοζάνης, ανακινούμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά.
7 Βάζουμε στο μούλτι το χυμό λεμονιού και 1 φλ. από την ψαρόσουπα χωρίς να περιέχει μύδια και ψάρι και πολτοποιούμε. Επιστρέφουμε τον πολτό στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά.
8 Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και αποσύρουμε την ψαρόσουπα από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος