01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C. |
2 | Καλύπτουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και λαδώνουμε ελαφρά. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού στο ταψί, τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. |
3 | Ανακατεύουμε καλά την πέστο βασιλικού και βάζουμε 2 κ.σ. σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε το 1/3 από τα ψίχουλα ψωμιού για να πάρουμε μια πάστα και την απλώνουμε πάνω στα δύο φιλέτα. |
4 | Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το 1/2 πεκορίνο και τα υπόλοιπα ψίχουλα ψωμιού και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από την πέστο βασιλικού. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με το υπόλοιπο τυρί. |
5 | Βάζουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε το σολομό για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει εξωτερικά, αλλά να παραμείνει ζουμερός εσωτερικά. Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε. |
Για τη πέστο βασιλικού: | Σε ένα τηγάνι ψήνουμε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Σε ένα μούλτι ρίχνουμε το κουκουνάρι και το σκόρδο και χτυπάμε, μέχρι να πολτοποιηθούν. |
Προσθέτουμε το βασιλικό, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε. Ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπάμε και αλατοπιπερώνουμε. Όση πέστο περισσέψει, την αποθηκεύουμε στο ψυγείο. |