Ψητά καλαμάρια λεμονάτα με ρόκα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. καλαμάρια

2 λεμόνια, ξύσμα από το μισό και τα υπόλοιπα κομμένα σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδο

2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες

1 ματσάκι ρόκα

φέτες ντομάτας, για γαρνίρισμα

ελαιόλαδο, κατά βούληση

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Καθαρίζουμε, πλένουμε και χαράσσουμε τα καλαμάρια.
2 Βάζουμε την γκριλιέρα να ζεσταθεί και μόλις κάψει, ρίχνουμε τα καλαμάρια σε δόσεις, έτσι ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία της γκριλιέρας.
3 Ψήνουμε τα καλαμάρια για 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες τους. Προσθέτουμε κάπου ενδιάμεσα στην γκριλιέρα το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι.
4 Σερβίρουμε τα καλαμάρια αμέσως σε πιάτα, γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας, φέτες λεμονιού και φέτες ντομάτας.
5 Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος