01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Καθαρίζουμε, πλένουμε και χαράσσουμε τα καλαμάρια. |
2 | Βάζουμε την γκριλιέρα να ζεσταθεί και μόλις κάψει, ρίχνουμε τα καλαμάρια σε δόσεις, έτσι ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία της γκριλιέρας. |
3 | Ψήνουμε τα καλαμάρια για 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες τους. Προσθέτουμε κάπου ενδιάμεσα στην γκριλιέρα το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. |
4 | Σερβίρουμε τα καλαμάρια αμέσως σε πιάτα, γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας, φέτες λεμονιού και φέτες ντομάτας. |
5 | Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. |