01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. |
2 | Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε στη μέση. Μπήγουμε 3 καρφάκια γαρύφαλλο σε κάθε κυδώνι. |
3 | Τοποθετούμε τα κυδώνια σε ένα ταψί με το κομμένο μέρος προς τα κάτω. Προσθέτουμε το νερό, το κρασί και τα ξύλα κανέλας στο ταψί. Πασπαλίζουμε τα κυδώνια με τη ζάχαρη. |
4 | Ψήνουμε τα κυδώνια στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Γυρίζουμε τα κυδώνια ανάποδα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν. |
5 | Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα κυδώνια για λίγο στην άκρη να κρυώσουν. Περιχύνουμε κάθε κυδώνι με 1 κ.σ. από τους χυμούς του ταψιού και σερβίρουμε. |