Ψητά κυδώνια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

3 κυδώνια

18 καρφάκια γαρύφαλλο

1 ½ φλ. νερό

½ φλ. κρασί πόρτο

3 ξύλα κανέλας

1/3 φλ. ζάχαρη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
2 Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε στη μέση. Μπήγουμε 3 καρφάκια γαρύφαλλο σε κάθε κυδώνι.
3 Τοποθετούμε τα κυδώνια σε ένα ταψί με το κομμένο μέρος προς τα κάτω. Προσθέτουμε το νερό, το κρασί και τα ξύλα κανέλας στο ταψί. Πασπαλίζουμε τα κυδώνια με τη ζάχαρη.
4 Ψήνουμε τα κυδώνια στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Γυρίζουμε τα κυδώνια ανάποδα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν.
5 Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα κυδώνια για λίγο στην άκρη να κρυώσουν. Περιχύνουμε κάθε κυδώνι με 1 κ.σ. από τους χυμούς του ταψιού και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος