Ψητά λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και σως μέλι-βαλσάμικο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

48΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

6 φέτες μπέικον

900 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση, χωρίς κοτσάνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

1/2 φλ σπόροι ροδιού

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και βάζουμε τις φέτες μπέικον. Τις ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανές, για 15 λεπτά.
2 Βγάζουμε το μπέικον από το φούρνο και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας. Κρατάμε το λίπος του μπέικον από το ταψί σε ένα μπολ.
3 Αλλάζουμε το αλουμινόχαρτο στο ταψί. Τοποθετούμε τα λαχανάκια στο ταψί και περιχύνουμε με το λίπος του μπέικον και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
4 Ψήνουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντάς τα 2-3 φορές, σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
5 Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το μέλι και το βαλσάμικο. Σπάμε το μπέικον, το ρίχνουμε στα λαχανάκια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3 λεπτά.
6 Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με το ρόδι. Σερβίρουμε αμέσως.
Δημήτρης Σκαρμούτσος