Ψητά λαχανικά με βινεγκρέτ μουστάρδας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1/4 φλ. κόκκινο ξίδι

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon

1 κ.σ. μέλι

1/2 κ.γ. αλάτι

1/8 κ.γ. πιπέρι

1/4 φλ. λάδι κανόλα

1/4 φλ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια, γλυκά

2 μέτρια κολοκυθάκια

2 κίτρινα κολοκυθάκια

2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες στη μέση

1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.
2 Προσθέτουμε το λάδι κανόλα και το ελαιόλαδο σταδιακά και ανακατεύουμε. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα τα κρεμμύδια. Λαδώνουμε ελαφρά όλα τα λαχανικά από όλες τις πλευρές.
3 Σε ένα σχαροτήγανο ψήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, γυρνώντας τα κατά διαστήματα.
4 Ψήνουμε και τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές για 10 λεπτά, γυρνώντας τα μια φορά. Ψήνουμε και το πράσινο κρεμμυδάκι για 2 λεπτά.
5 Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.
6 Σερβίρουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Δημήτρης Σκαρμούτσος