Επιλογή Σελίδας

Ψητά λαβράκια με ελιές και ντομάτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

3 ολόκληρα λαβράκια, καθαρισμένα (500 γρ./ λαβράκι)

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

1 λεμόνι, σε φέτες

2 κ.σ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες

7-8 ντοματίνια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. κάπαρη

εξαιρετικό  παρθένο ελαιόλαδο

2-3 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο

100 ml. λευκό κρασί

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2 Πλένουμε τα ψάρια κάτω από τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό μέρος του κάθε ψαριού και τοποθετούμε μία φέτα λεμόνι.
3 Τοποθετούμε τα ψάρια στο ταψί. Σκορπίζουμε τις ελιές, την ντομάτα, την κάπαρη και τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού ανάμεσα στα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
4 Ραντίζουμε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο τα ψάρια και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
5 Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος