Ψητά λαβράκια με λαχανικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

6 κ.σ. ελαιόλαδο

6 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες

6 ώριμες, μέτριες ντομάτες, κομμένες σε φέτες

3 μέτρια κρεμμύδια , κομμένα σε φέτες

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεκοτριμμένο, κατά βούληση

9 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες

6 φρέσκα κλαδάκια θυμάρι + επιπλέον για γαρνίρισμα

6 φρέσκα κλαδάκια δεντρολίβανο + επιπλέον για γαρνίρισμα

4 ολόκληρα λαβράκια (400 γρ.- 500 γρ. / λαβράκι), καθαρισμένα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ραντίζουμε ένα μεγάλο ταψί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
2 Απλώνουμε στο ταψί τη μισή ποσότητα από τις πατάτες σε μία στρώση, στη συνέχεια τη μισή ποσότητα από τις ντομάτες και τη μισή ποσότητα από τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες ποσότητες.
3 Σκορπίζουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο επάνω στα λαχανικά και ραντίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
4 Εντωμεταξύ, πλένουμε τα ψάρια κάτω από τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Κάνουμε 3 διαγώνιες, χιαστί, βαθιές τομές και στις δύο πλευρές κάθε ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα λαβράκια εσωτερικά και εξωτερικά.
5 Ξεσκεπάζουμε το ταψί και τοποθετούμε τα ψάρια πάνω από τα λαχανικά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο φούρνο στους 190°C και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν το ψάρια.
6 Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κ.σ.), γαρνίρουμε με θυμάρι και δεντρολίβανο και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος