Ψητά λουκάνικα με φινόκιο και κόκκινο κρασί

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

12 λουκάνικα χοιρινά ή άλλα λουκάνικα

1 φινόκιο, χοντροκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

1 φλ. κόκκινο κρασί

2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα

λίγα κλαράκια φρέσκο θυμάρι

χοντρό αλάτι

μαύρο πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.
3 Βάζουμε τα λουκάνικα σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το μείγμα ελαιόλαδο-μουστάρδα, ανακατεύοντας καλά.
4 Ψήνουμε τα λουκάνικα για 20 λεπτά και προσθέτουμε το φινόκιο, τα κρεμμύδια, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Αλατίζουμε ελαφρά, αφού τα λουκάνικα και η μουστάρδα είναι ήδη αλμυρά.
5 Ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και το βούτυρο και ψήνουμε για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με συνοδεία πουρέ πατάτας.
Δημήτρης Σκαρμούτσος