Ψητά μήλα με ρούμι και κανέλα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

55΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για το γλάσο:

1/2 φλ. καστανή ζάχαρη

1/2 φλ. σκούρο ρούμι

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

6 γαρύφαλλα

 

Για τα μήλα:

6 μέτρια μήλα, πλυμένα και χωρίς σπόρια

6 ξυλάκια κανέλας

2 κ.σ. βούτυρο, τεμαχισμένο

1 φλ. μηλίτη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το γλάσο: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το ρούμι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και ανακατεύουμε.
Σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να λιώσει η ζάχαρη.
Για τα μήλα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Με ένα ειδκό εργαλείο ανοίγουμε μία τρύπα στο κέντρο κάθε μήλου βγάζοντας τα κουκούτσια του.
Σε ένα ταψί βάζουμε τα μήλα σε μία στρώση. Τοποθετούμε ένα ξυλαράκι κανέλας στο κέντρο κάθε μήλου.
Περιχύνουμε τα μήλα μας με το γλάσο και βάζουμε ένα κομμάτι βούτυρο πάνω σε κάθε μήλο.
Ρίχνουμε το μηλίτη στο ταψί και το τοποθετούμε στο κέντρο του φούρνου. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι τα μήλα μας να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε με συνοδεία παγωτού.
Δημήτρης Σκαρμούτσος