01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για το γλάσο: | Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το ρούμι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και ανακατεύουμε. |
Σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να λιώσει η ζάχαρη. | |
Για τα μήλα: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Με ένα ειδκό εργαλείο ανοίγουμε μία τρύπα στο κέντρο κάθε μήλου βγάζοντας τα κουκούτσια του. |
Σε ένα ταψί βάζουμε τα μήλα σε μία στρώση. Τοποθετούμε ένα ξυλαράκι κανέλας στο κέντρο κάθε μήλου. | |
Περιχύνουμε τα μήλα μας με το γλάσο και βάζουμε ένα κομμάτι βούτυρο πάνω σε κάθε μήλο. | |
Ρίχνουμε το μηλίτη στο ταψί και το τοποθετούμε στο κέντρο του φούρνου. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι τα μήλα μας να μαλακώσουν. | |
Σερβίρουμε με συνοδεία παγωτού. |