01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Με μια οριζόντια τομή, στα 2/3 περίπου του ύψους του κάθε μήλου, κόβουμε ένα καπάκι από τα μήλα. |
3 | Με ένα κουτάλι σκάβουμε το εσωτερικό κάθε μήλου και αδειάζουμε αρκετή από τη σάρκα του, προσέχοντας να μη φτάσουμε μέχρι τον πάτο και τον τρυπήσουμε. |
4 | Κρατάμε τα καπάκια των μήλων στην άκρη. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό κάθε μήλου με την κανέλα, το γλυκάνισο και ρίχνουμε από 1 κ.γ. σταφίδες. Περιχύνουμε τα μήλα με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη. |
5 | Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη καστανή ζάχαρη, τη βρώμη, το λιωμένο βούτυρο, τα καρύδια και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Γεμίζουμε με το μίγμα τα 3/4 περίπου κάθε μήλου. |
6 | Κλείνουμε τα μήλα με τα καπάκια τους και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. |
7 | Ανοίγουμε τον φούρνο, αφαιρούμε τα καπάκια από τα μήλα και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά. |
8 | Βγάζουμε τα μήλα από το φούρνο, γαρνίρουμε με χοντροκομμένα καρύδια και τα σερβίρουμε χλιαρά. |