Ψητά μήλα με βρώμη, καρύδια και σταφίδες

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλα μήλα

1 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. αστεροειδής γλυκάνισος, σε σκόνη

4 κ.γ. σταφίδες

½ λεμόνι, χυμός

4 κ.σ. καστανή ζάχαρη

¼ φλ. βρώμη

2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

1 φλ. καρύδια, τριμμένα + επιπλέον, για γιαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Με μια οριζόντια τομή, στα 2/3 περίπου του ύψους του κάθε μήλου, κόβουμε ένα καπάκι από τα μήλα.
3 Με ένα κουτάλι σκάβουμε το εσωτερικό κάθε μήλου και αδειάζουμε αρκετή από τη σάρκα του, προσέχοντας να μη φτάσουμε μέχρι τον πάτο και τον τρυπήσουμε.
4 Κρατάμε τα καπάκια των μήλων στην άκρη. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό κάθε μήλου με την κανέλα, το γλυκάνισο και ρίχνουμε από 1 κ.γ. σταφίδες. Περιχύνουμε τα μήλα με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη.
5 Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη καστανή ζάχαρη, τη βρώμη, το λιωμένο βούτυρο, τα καρύδια και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Γεμίζουμε με το μίγμα τα 3/4 περίπου κάθε μήλου.
6 Κλείνουμε τα μήλα με τα καπάκια τους και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
7 Ανοίγουμε τον φούρνο, αφαιρούμε τα καπάκια από τα μήλα και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά.
8 Βγάζουμε τα μήλα από το φούρνο, γαρνίρουμε με χοντροκομμένα καρύδια και τα σερβίρουμε χλιαρά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος