Ψητά μπιφτέκια λαχανικών

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 ½  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.γ.  μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. σόδα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

3 κ.σ. ελαιόλαδο

¾ φλ. γάλα

1 κ.σ. μουστάρδα

2 αβγά

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο

450 γρ. ανάμικτα λαχανικά (μπρόκολο, καρότο, κουνουπίδι) μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα

1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
3 Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, τη μουστάρδα, τα αβγά, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
4 Ρίχνουμε και τα ανάμικτα λαχανικά, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά τόσο ώστε να ενσωματωθούν και να κατανεμηθούν σωστά τα υλικά. Αν το μίγμα είναι αρκετά υγρό, συμπληρώνουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
5 Με τη βοήθεια ενός κουταλιού φτιάχνουμε μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους. Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια λαχανικών σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 15 λεπτά.
6 Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος