Ψητά μπουτάκια κοτόπουλο με κουνουπίδι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

4 μπουτάκια κοτόπουλου, με κόκαλο και δέρμα

2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών τσίλι και σκόρδο σκόνη

1 κεφάλι κουνουπίδι (680 γρ), μπουκετάκια

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

αλάτι, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

1/2 φλ. φύλλα φρέσκο κόλιανδρο, κομμένα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C.
2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
3 Πασπαλίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου με το μείγμα μπαχαρικών τσίλι-σκόρδο. Βάζουμε τα μπουτάκια στο πυρίμαχο τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
4 Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι, κρατάμε 2 κ.σ. από τους χυμούς στο σκεύους και πετάμε τα περισσεύματα. Ρίχνουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
5 Βάζουμε και τα μπουτάκια κοτόπουλου με το δέρμα προς τα πάνω και μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο.
6 Ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να γίνει το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος