01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C. |
2 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. |
3 | Πασπαλίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου με το μείγμα μπαχαρικών τσίλι-σκόρδο. Βάζουμε τα μπουτάκια στο πυρίμαχο τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. |
4 | Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι, κρατάμε 2 κ.σ. από τους χυμούς στο σκεύους και πετάμε τα περισσεύματα. Ρίχνουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. |
5 | Βάζουμε και τα μπουτάκια κοτόπουλου με το δέρμα προς τα πάνω και μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο. |
6 | Ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να γίνει το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. |