01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. |
2 | Κόβουμε σε λεπτές φέτες το μισό λεμόνι και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε το άλλο μισό σε δύο φέτες. |
3 | Αλατοπιπερώνουμε τα κοτόπουλα. Λαδώνουμε με 1 κ.γ. ελαιόλαδο ένα βαθύ τηγάνι, που μπαίνει στον φούρνο και βάζουμε το κοτόπουλο. |
4 | Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Απλώνουμε μισές φέτες λεμόνι πάνω στο κοτόπουλο και μισές στον πάτο του τηγανιού. |
5 | Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει η πέτσα τραγανή και να καραμελώσουν τα λεμόνια στον πάτο του τηγανιού. |
6 | Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και τις καραμελωμένες φέτες σε μια πιατέλα, αφήνοντας τις φέτες, που ήταν πάνω στο κοτόπουλο, μέσα στο τηγάνι. |
7 | Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το θυμάρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι. |
8 | Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. |
9 | Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να δέσει για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό από 1 φέτα λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 2 κ.γ. ελαιόλαδο. |
10 | Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι για να ζεσταθεί. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις καραμελωμένες φέτες. |