Ψητά νεκταρίνια με γλυκό κρασί, κανέλα και βανίλια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

3 νεκταρίνια, ώριμα

25 γρ. βούτυρο

180 ml κρασί λευκό, γλυκό, Σάμου

40 γρ. ζάχαρη

½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη

2-3 ξυλαράκια κανέλας

1-2 αστεροειδή γλυκάνισο

1 λοβό βανίλιας

50 ml νερό

φύλλα μέντας, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Κόβουμε τα νεκταρίνια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
3 Σε ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος τοποθετούμε τα νεκταρίνια με την εσωτερική πλευρά προς τα πάνω.
4 Αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια από τα νεκταρίνια και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με το κρασί.
5 Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε τα νεκταρίνια. Ρίχνουμε διάσπαρτα τα ξυλάκια κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
6 Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το λοβό βανίλιας στη μέση, αφαιρούμε τα σποράκια και τα ρίχνουμε στο ταψί. Αφήνουμε στο ταψί και τη φλούδα.
7 Ρίχνουμε 50 ml νερό, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα νεκταρίνια για 25-30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
8 Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος