01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια. | |
Για τη μαρινάδα: | Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το σκόρδο, το κρασί, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το θυμάρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
Προσθέτουμε το κρέας και το γυρίζουμε, ώστε να βραχεί από όλες τις πλευρές. Σκεπάζουμε το σκεύος, το μεταφέρουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 12 ώρες. | |
Γυρνάμε τα παϊδάκια 1-2 φορές, όσο βρίσκονται στο ψυγείο, ώστε να μαριναριστούν ομοιόμορφα. | |
Για τα παϊδάκια: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. |
Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το στεγνώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε και πάλι. | |
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα ροδάκινο, το ελαιόλαδο, το ξύδι βαλσάμικο και ανακατεύουμε. Αλείφουμε τα παϊδάκια με το μείγμα μαρμελάδας από όλες τις πλευρές και τα τοποθετούμε σε μία γάστρα. | |
Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό στο μείγμα μαρμελάδας, που μας έχει περισσέψει, και το ρίχνουμε στη γάστρα. Σκεπάζουμε τη γάστρα και την τοποθετούμε στο προθερμασμένο φούρνο. | |
Ψήνουμε για περίπου 2 με 2 1/2 ώρες, περιχύνοντας ανά μισάωρο την επιφάνεια του κρέατος με τα υγρά της γάστρας. | |
Πριν σβήσουμε το φαγητό, γυρίζουμε τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ και ψήνουμε το κρέας σε υψηλή σκάλα για άλλα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να καραμελώσει η επιφάνειά του και με μεγάλη προσοχή να μη καεί. | |
Μεταφέρουμε τα παϊδάκια σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στη γάστρα και σερβίρουμε. |