Ψητά πικάντικα μύδια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες

1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

400 γρ. ντομάτες κομμένες σε κύβους

¼ κούπας λευκό κρασί

1 φύλλο δάφνης

450 γρ. μύδια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι ή γκριλιέρα σε μεσαία φωτιά το λάδι, το σκόρδο και το πιπέρι και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
2 Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρασί και την δάφνη και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά καλυμμένο με ένα καπάκι. Σερβίρουμε ζεστό.
Δημήτρης Σκαρμούτσος