01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. |
2 | Βράζουμε 1/2 φλ. νερό σε μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια κι αφού βράσουν, αφαιρούμε από τη φωτιά. |
3 | Τοποθετούμε το κρεμμύδι σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε ξύδι. Αφήνουμε το μίγμα στο μπολ για 30 λεπτά. |
4 | Προσθέτουμε τη φάβα σε μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι με βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει τραγανή, περίπου για 2 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε ξανά. |
5 | Αφαιρούμε τον εξωτερικό φλοιό της φάβας και τη μεταφέρουμε σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ. Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε μεγάλο φύλλο ψησίματος. |
6 | Αλείφουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20 λεπτά. |
7 | Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια, τα σωτάρουμε σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 2 λεπτά. |
8 | Προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού και τα αφήνουμε για ακόμα 2 λεπτά να σιγοβράζουν. Προσθέτουμε τη φάβα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το θυμάρι. |
9 | Ψήνουμε το μείγμα φάβας μανιταριών και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. |
10 | Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τη φάβα και τα μανιτάρια και σερβίρουμε. |