Ψητά σπαράγγια με φάβα και μανιτάρια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια

1 ½  κιλό σπαράγγια, κομμένα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½  φλ. νερό

1 κ.γ. ξύδι

1 φλ. φρέσκια φάβα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
2 Βράζουμε 1/2 φλ. νερό σε μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια κι αφού βράσουν, αφαιρούμε από τη φωτιά.
3 Τοποθετούμε το κρεμμύδι σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε ξύδι. Αφήνουμε το μίγμα στο μπολ για 30 λεπτά.
4 Προσθέτουμε τη φάβα σε μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι με βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει τραγανή, περίπου για 2 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε ξανά.
5 Αφαιρούμε τον εξωτερικό φλοιό της φάβας και τη μεταφέρουμε σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ. Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε μεγάλο φύλλο ψησίματος.
6 Αλείφουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20 λεπτά.
7 Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια, τα σωτάρουμε σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
8 Προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού και τα αφήνουμε για ακόμα 2 λεπτά να σιγοβράζουν. Προσθέτουμε τη φάβα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το θυμάρι.
9 Ψήνουμε το μείγμα φάβας μανιταριών και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
10 Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τη φάβα και τα μανιτάρια και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος