01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. |
2 | Απλώνουμε τα σύκα σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο, βάζουμε πάνω τους λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με μέλι. |
3 | Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα, τα ραντίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά. |
4 | Τοποθετούμε τα λουλούδια γλυκάνισου ανάμεσα στα σύκα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. |
5 | Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο τζίντζερ και το σιρόπι με το μασκαρπόνε. |
6 | Βάζουμε σε ένα πιάτο τα σύκα, πασπαλίζουμε με μέλι, ρίχνουμε μια κουταλιά μασκαρπόνε και συνοδεύουμε με κρακεράκια. |