Ψητά σύκα με μασκαρπόνε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

23΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

8 σύκα, κομμένα στη μέση

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

2 κ.γ. κανέλα

2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

2 λουλούδια γλυκάνισου

κρακεράκια για το σερβίρισμα

 

Για το μασκαρπόνε:

1 μπάλα τζίντζερ, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. σιρόπι τζίντζερ

125 γρ. μασκαρπόνε

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
2 Απλώνουμε τα σύκα σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο, βάζουμε πάνω τους λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με μέλι.
3 Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα, τα ραντίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
4 Τοποθετούμε τα λουλούδια γλυκάνισου ανάμεσα στα σύκα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
5 Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο τζίντζερ και το σιρόπι με το μασκαρπόνε.
6 Βάζουμε σε ένα πιάτο τα σύκα, πασπαλίζουμε με μέλι, ρίχνουμε μια κουταλιά μασκαρπόνε και συνοδεύουμε με κρακεράκια.
Δημήτρης Σκαρμούτσος