01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. |
2 | Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τις βάζουμε στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντας μία φορά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν ελαφρά. |
3 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, για 8 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. |
4 | Μεταφέρουμε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξει και μόλις κρυώσει το τεμαχίζουμε. Κόβουμε μία λεπτή φέτα από το πάνω μέρος κάθε πατάτας και την πετάμε. |
5 | Αφαιρούμε 2-3 κ.σ. από τη σάρκα της πατάτας και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ τα 3/4 από την ποσότητα του τυριού, την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο, το μπέικον και τις ντομάτες και αλατίζουμε. |
6 | Γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες με τη γέμιση μέχρι πάνω και τις τοποθετούμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα του τυριού και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί. |